BLACKFIRE: Svatyně: Strážci věků, Kudy? Tudy! a Jízdenky, prosím! Paříž v prodeji!

Autor: Tomoko | 15.4.2024 | 5

Vydavatelství Blackfire spustilo v pátek 12. 4. 2024 prodej dalších tří letošních novinek. Svatyně: Strážci věků (Sanctuary: The Keepers Era) od Leonarda Romana vychází ve dvou samostatných baleních, která ponesou podtitul Krajiny soumraku a Krajiny úsvitu. Dalšími tituly jsou Kudy? Tudy! (Word Traveler), jejíž autorem je Thomas Dagenais-Lespérance, autor známé deduktivní hry Decrypto, která u nás již v minulosti také vyšla, a další díl z oblíbené vláčkové série Jízdenky, prosím! Paříž od Alana R. Moona.

Privátní: 2023-06-23-01.jpg
Privátní: 2024-04-15-03.jpg

Svatyně: Strážci věků je kompetitivní karetní hra s fantasy tématikou. V každé ze dvou krabiček se nachází balíčky karet tří unikátních frakcí (Thannenů, Antarů, Gantů či Krasů, Molranů a Wulů) a hráči si mohou zvolit, zda využijí předpřipravený balíček karet, nebo si vytvoří vlastní kombinovaný balíček. Hráči se během hry převtělí do role Strážce, vyberou si svou frakci a jejich cílem je zničit čtyři svatyně svého soupeře. Každá frakce je asymetrická, má jednoho mistra, spoustu učenců (bojovníků), také rituály (kouzla) a vlastní specifický způsob boje.

Hra u nás vychází v levnější variantě bez neoprenových podložek a je určena pro 1 až 2 hráče od 14 let s herní dobou 15 až 30 minut.

Privátní: 2024-04-15-01.png

Privátní: 2024-04-15-02.jpg

Kudy? Tudy! je kooperativní slovní party hra pro hráče, kteří se společně snaží navštívit co nejvíce měst na světě pomocí slovních nápověd. Hra se skládá z několika kol, ve kterých hráči společně plánují svoji trasu po mapě, aby navštívili a zakusili to nejlepší, co nabízí města Londýn, Paříž, Tokio a New York. Každé město na mapě má přiřazené jedno nebo více slov, která ho charakterizují. Hráči se v průběhu hry střídají v roli cestovatele a ostatní hráči jsou průvodci, kteří mu pomáhají tím, že mu dávají slovní nápovědy, aby našel správnou cestu a navštívil vše, co má naplánováno na své vlastní tajné mapě míst. Průvodci připraví pro cestovatele tajně slovní nápovědu, která je nejvýstižnější pro jeho cestu, ale zároveň se nesmí shodovat s jinou nápovědou. Poté průvodci postupně odhalují svoje slovní nápovědy cestovateli. Cestovatel se snaží na základě indicií doputovat až do cíle své cesty a přitom navštívit všechna potřebná místa. V průběhu cesty je možné také sbírat zlaté suvenýry, které přinášejí extra body. Hra klade důraz na komunikaci, dedukci a kreativitu. Hráči musí spolupracovat, aby si vybrali co nejlepší nápovědy, které budou souviset s vybraným městem, ale zároveň se budou lišit od ostatních měst na mapě.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 30 až 45 minut.

Privátní: 2024-04-15-04.jpg

Jízdenky, prosím! Paříž je krátkou a svižnou městskou verzí s několika inovacemi, která se odehrává na menším hracím plánu a hráče přivede do ulic Paříže. V tomto dílu hráči opět spojují jednotlivé lokace na mapě města a plní běžné tratě i karty cílových stanic. Tentokrát však s pouhými patnácti plastovými figurkami autobusů. Kromě toho se také snaží ze svých karet vytvářet francouzskou vlajku, a to tak, že si ze svých odhozených karet nechají jednu v požadované barvě, a když se jim podaří vytvořit vlajku, tedy nashromáždit všechny tři karty v barvě francouzské trikolory, tak je odhodí a získají za to čtyři body.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 15 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny: Karetní hra - Bojovníci víry + 2
Hra o trůny: Karetní hra - Bojovníci víry + 2
Akt. cena: 180 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas