MINDOK: Oznámení her Příští stanice: Paříž a LAMA Kadabra

Autor: Ondřej Podavka | 16.5.2024 | 2

Vydavatelství MindOK oznámilo vydání zapisovací hry Příští stanice: Paříž Matthewa Dunstana. Podobně jako předchozí dvě hry z této řady se v ní hráči snaží navrhnout vlastní síť londýnského metra o čtyřech trasách, za něž obdrží vítězné body, jakož i za přestupní stanice a nově také za využití nového herního prvku, a to nadjezdů a podjezdů, které umožňují křížení linek mimo přestupní stanice. Kromě toho se ve hře namísto zvláštních stanic z prvního titulu Příští stanice: Londýn, taktéž vydaného MindOKem, nacházejí pařížské monumenty, k nimž lze vést trasu po odhalení karty s jakýmkoli symbolem.

Již minulý týden pak MindOK ohlásil vydání karetní hry LAMA Kadabra Reinera Knizii, opět se jedná o další titul z řady, který sdílí většinu mechanik s prvním titulem ‒ hráči se tedy i nyní snaží zbavovat karet tak, aby na konci kola obdrželi co nejméně trestných bodů, a ve svém tahu mohou zahrát kartu, dobrat si kartu nebo odstoupit ze hry. Oproti původní hře LAMA nesou některé karty dvě hodnoty (2/3, resp. 4/5), jiné mohou spouštět některou z akcí, mj. zisk magického žetonu, který umožňuje hráči přeskočit některý příští tah. V neposlední řadě může být ve hře spuštěna magická show, během níž hráč na tahu musí buď odložit kartu lamy, nebo si vzít všechny žetony trestných bodů shromážděné mezitím na kartě magického pódia.

Pro podrobnosti o obou hrách vizte jejich popisy. LAMA Kadabra půjde do prodeje již 1. června, Příští stanice: Paříž 15. července, necelé dva týdny před zahájením letních olympijských her 2024 v témže městě.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Určite dobrá správa, len nejako MindOK zabudol na Příští stanice:Tokyo.

Už keď sa rozhodli vydávať nejakú sériu, tak by bolo lepšie ju vydať celú, a po poradí.

22.5.2024 09:45:25

@Somnium Nemůžu mluvit za MindOK, ale někde odpovídali, že pro teď si po Londýnu z druhých dvou vybrali Paříž, ale Tokio třeba taky ještě bude. 

23.5.2024 06:05:47

@Ondřej Podavka 

OK, díky za informáciu.

Mal som možnosť vyskúšať všetky 3 hry v sérii, a samozrejme ani jedna nemá nejako zložité pravidlá, ale Tokyo s tým špeciálnym Yamanote okruhom, ktorý umožnuje výnimku v podobe dvojfarebnej linky, je pre nových hráčov určite najkomplikovanejšie na vysvetľovanie.

Takže dáva celkom zmysel, že zatiaľ dali prednosť Parížu, každopádne dúfam, že sa neskôr vrátia aj k Tokyu.

28.5.2024 11:43:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Arkham Horror: Prokletí temného faraona
Arkham Horror: Prokletí temného faraona
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas