PIATNIK: Nové hry 2Gether, Zookini a Chocolates

Autor: Ondřej Podavka | 14.4.2024 | 0

Vydavatelství Piatnik vydalo ve druhé polovině března tři nové hry, 2Gether Julese Messauda, Antonina Boccary a Arthura Anguilly, Zookini Peggy Brown a Chocolates Ségolène a Jeana Paula Monnetových.

2Gether je asymetrická kooperativní hra v reálném čase pro dva lupiče, kteří se snaží projít čtyřmi místnostmi panského sídla, casina, musea nebo vesmírné stanice a pobrat při tom co největší kořist, pokud možno aniž by byli zasaženi laserem. V každém kole hry mají půl minuty na vytvoření plánu a naplánování trasy vybranou místností a dvě minuty na zakreslení cesty po plánu místnosti, přičemž jeden z hráčů hlídá čas a naviguje druhého, který zakresluje souvislou čáru trasy lupičů po místnosti (pro další kolo si vždy role prohodí). Poté si vyhodnotí, kolikrát se zakreslená trasa dotkla předtištěných mincí, popř. truhel s pokladem, které mohou poskytovat další mince či výhodu do příští místnosti, a také laserových paprsků. Získané mince (od nichž odečtou za každý dotyk s laserem a další za úplatu ochranky, pokud se nedostanou v časovém limitu k východu) si vyznačí na desce úkrytu. Pokud zde přitom zaškrtli všechna pole s mincemi a pokračovali na alespoň jednom dalším s hvězdičkou, byla jejich loupež úspěšná a pro příští hru se mohou směle pokusit o místnosti vyšší úrovně.


Hru Zookini tvoří karty zvířat, z nichž některá mají na sobě bikini (a to vždy s barevným vzorem některého z ostatních zvířat ve hře) a jiná nikoli. Hráči se ve hře snaží zbavit se karet: ve svém tahu mohou odložit na odhazovací hromádku jednu kartu, tato karta však musí obsahovat alespoň jednu z „barev“ karty na vrchu hromádky. Např. na kartu žirafy v bikinách se zebřím vzorem mohou hráči odložit jakoukoli kartu se zebrou či žirafou, anebo s jiným zvířetem, pokud má na sobě bikini se zebřím či žirafím vzorem. (Zvláštní efekty mají karty goril, much a cukety.) Pokud hráč nemůže či nechce zahrát kartu, jednu kartu si dobere. Hra končí ve chvíli, kdy se některý z hráčů buď zbaví karet, anebo je dobrána poslední karta z balíčku.

Ve hře Chocolates hráči postupně otáčejí destičky čokolády, a zkoumají tak obsah bonboniéry o 4×4 čokoládách. K tomu si ve svém tahu mohou vybrat jednu kartu z nabídky karet tipů: každá z těchto karet obsahuje výrok o počtu čokolád určitého druhu či tvaru v bonboniéře nebo její části (např.: „Po obvodu bonboniéry jsou přesně 3 hořké čokolády.“) a ve chvíli, kdy si hráč kartu bere, musí si tipnout, jestli výrok platí, nebo ne (podle toho položí kartu před sebe červenou, nebo zelenou stranou vzhůru); poté již tip nelze měnit. Na konci hry se vyhodnotí správnost tipů hráčů a ti poté získají nebo ztratí počet bodů uvedený na příslušných kartách.


Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Insert FS Hrdina v Kotsce
Insert FS Hrdina v Kotsce
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas