REXHRY: Oznámení hry Sleeping Gods: Distant Skies

Autor: Ondřej Podavka | 6.5.2024 | 12

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání kooperativní kampaňové hry Sleeping Gods: Distant Skies Ryana Laukata, který hru rovněž sám ilustroval. Jedná se o samostatně hratelný sequel staršího Laukatova počinu Spící bohové, vydaného taktéž REXhrami.

Příběh hry je nyní zasazen do roku 1937: hráči tvoří posádku nákladního letadla, které vletí portálem do fantastického světa plného neznámých tvorů, bohů a četných nebezpečí. Jejich cílem je podobně jako u původního titulu překonat všechny nástrahy a nalézt totemy, které jim umožní návrat zpět na Zemi, a i zde se hra odehrává na otevřeném atlase s lokacemi. Také pravidlově Distant Skies vycházejí ze starší hry ‒ hráči tak vždy ovládají postavu Claire Smith a nejméně jedné z ostatních postav, ve svém tahu vyhodnocují kartu události a zahrávají vybrané akce, např. průzkum nebo let. Některé herní mechanismy však byly pozměněny ‒ ve hře se např. nenacházejí žetony rozkazů, místo zahrání lodní akce si hráči v první fázi tahu dobírají dvě karty schopností, namísto akce návštěva přístavu je zde nová akce kempování. Žetony únavy jsou nahrazeny žetony staminy, jež mohou hráči utrácet za aktivaci schopností nebo účast ve zkouškách; změn doznal také soubojový systém.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 13 let, celá kampaň by měla trvat přes 15 hodin.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Super, že se takhle velký hry s hromadou textu vydávají, i když prodejně to není ono. Jen na ně bohužel nemám čas a prostor (doslova), což mě fakt mrzí. Spící bohy jsem si užil moc, ale stále tam mám jen jeden průchod z loňského jara, kdy jsem byl 4 dny sám doma. I tak to ve mně zanechalo silný dojmy.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

6.5.2024 08:33:00

Velký palec nahoru :-) Jsem rád, že hra vyjde v češtině a pro mě to bude jasná koupě. Vyzkoušel jsem si PnP demo Sleeping Gods: Primeval Peril a ačkoliv se jinak anglicky běžně bez problémů domluvím, tak zde použitá květnatá english se nečetla snadno. Kontextu rozumíte, ale není to ono.

Jinak jsou mi stále záhadou ty nízké prodeje. Hra vyhrává různá ocenění, má nadšené ohlasy, ale na rozšíření to nevyšlo :( 

6.5.2024 09:00:43

@zdenda-foto Ono celkem dává smysl, že to na rozšíření nevyšlo. Ten základ, co se teď prodává tak ten můžeš klidně otočit 4x, což je ~50 hodin herního času a až tak po tom čvtrtém zahrání si teoreticky řekneš, že už jsi většinu prošel a asi by to chtělo rozšíření. Jenže kolik lidí si tu kampaň projde 4x? To budou jen ti nejzapálenější hráči a podle mne jich asi nebude většina. Takže dělat tisk ve velkém nákladu pro malou skupinu nedává smysl.

Ale co se týče samotných prodejů základu tak tomu popravdě také nerozumím. Za mne jednoznačně nejlepší a nejlépe přístupná příběhová hra za posledních x let. Asi si to u nás musí vybudovat nějaké renomé i mezi hráči, kteří se ještě k tak velké hře nikdy nedostali. Spící Bohové jsou skvělou gateway hrou právě pro ty, kdo si nikdy nezkusili kampaňové hraní.

6.5.2024 10:58:56

Já jsem základ prošel 3x a rozšíření bych si z fleku koupil :-) Ale zřejmě jsem v menšině. Jelikož nakonec česky nevyjde, tak jsem základ se slzou v oku prodal a těším se na druhý díl.

6.5.2024 13:29:14

Vybíráme z Bazaru

Arkham horror LCG: Core Set + Dunwich 1st print
Arkham horror LCG: Core Set + Dunwich 1st print
Akt. cena: 25 €
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas